Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

Het starten van een huiszoeking kan een beetje aanvoelen als een wandeling door een bos: er zijn zoveel plekken om rond te dwalen en er zijn zoveel mogelijkheden die wachten.

En hoewel we allemaal graag dromen en ronddwalen, zal het serieus nemen van het vinden van een huis of crossbody tas om te kopen uiteindelijk een reeks keuzes vereisen op basis van wat mogelijk en praktisch is. Als je een huis wilt kopen, volgen hier enkele algemene regels die je kunnen helpen een huis te vinden dat nu en in de toekomst bij je past. 

Kijk naar de locatie

Locatie is een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen van een huis, maar 23% van de kopers geeft aan het moeilijk of extreem moeilijk te vinden om een ​​huis op de gewenste locatie te vinden. Als je geen huis in je ideale buurt kunt vinden of betalen, werk dan samen met je makelaar om te bepalen wat voor je het belangrijkst is, zodat je een locatie kunt vinden die het beste past bij je levensstijl, behoeften en budget.

Let op de prijs 

De prijs bepaalt uiteindelijk wat je kunt kopen, wat ook bij een rugzak dames het geval is. Hoewel het leuk kan zijn om naar huizen boven je prijsklasse te kijken en je een idee van de markt te geven, kan het je ook teleurstellen als je valt voor een huis buiten je prijsklasse. Toch bleek uit onderzoek dat 27% van de kopers hun oorspronkelijke budget overschreed. Slechts 17% gaf minder uit dan begroot.

Beoordeel de staat

Televisie laat het renoveren van een huis er gemakkelijk uitzien, maar in werkelijkheid kunnen ze dat allesbehalve zijn. Als je voor het eerst koper bent en nog nooit een huisproject hebt ondernomen, wil je misschien een huis in ernstig verval vermijden.

De kosten kunnen snel oplopen en als de woning ruwbouw nodig heeft, kan dit je intrek vertragen en onnodige stress veroorzaken. Veel mensen willen dan ook een instap klaar huis, let hier goed op.

Focus niet op details

Geen enkel huis is perfect, dus probeer je niet vast te klampen aan kleine onvolkomenheden. Verwijder bijvoorbeeld geen huis uit je lijst alleen omdat je de kleur van de binnenverf niet mooi vindt. Cosmetische veranderingen zijn vrij eenvoudig en relatief betaalbaar om te maken. Over het algemeen omvatten ze de volgende onderdelen:

  • Verf
  • Hardware
  • Meubels
  • Landschapsarchitectuur

Je kunt dit over het algemeen zelf doen, richt je dus niet al te veel op deze details. Bij het kopen van tassen is dit belangrijker. 

Kijk naar de slaap- en badkamers

Als je van plan bent om in de nabije toekomst je gezin te laten groeien, zorg er dan voor dat het nieuwe huis aan je plannen kan voldoen, of het nu gaat om een ​​extra kamer voor een nieuw kind, een schoonfamilie voor ouders of een logeerkamer voor bezoekers of huurinkomsten.

Als je van plan bent om op afstand te werken, overweeg dan of je speciale kantoorruimte nodig hebt of een flexibele ruimte die als werkruimte kan dienen. Als je overstapt naar je pensioen, bedenk dan hoeveel ruimte je nodig hebt.