Op zoek naar een huis? Let hierop!

Als je klaar bent om een ​​huis te kopen, zeker voor de eerste keer, zul je veel onderzoek moeten doen. Je zult moeten leren hoe de vastgoed markt werkt, hoe je een huis moet inspecteren en welke vragen je moet stellen. Je moet ook weten hoe je met een verkoper moet onderhandelen.

Het is niet zo simpel als een auto huren Italië tijdens je vakantie in dit prachtige land. Als je geluk hebt kunnen je ouders of grootouders je begeleiden bij het kopen van een huis. Zo niet, dan zijn er tal van bronnen online die de informatie kunnen geven die je nodig hebt. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw huis, zijn drie dingen die je niet mag vergeten.

Stel een budget in

Bij het kopen van een huis draait alles om geld. Hoeveel contant geld heb je bij de hand en hoeveel kun je lenen bij de bank? Voordat je naar onroerend goed gaat kijken, moet je ervoor zorgen dat je precies weet hoeveel geld je kunt uitgeven aan de aankoop van een huis.

Als je maandelijkse huur € 1.200 is en je baan slechts € 2.400 per maand oplevert, dan kan je geldschieter geen hypotheek voor € 800.000 goedkeuren. Praat met je lening functionaris over wat je budget zou moeten zijn voordat je naar huizen gaat kijken, zodat er geen twijfel over bestaat of je iets kunt betalen of niet.

Het komt erop neer dat je een huis moet kopen op basis van je financiële mogelijkheden. Zodra je je budget al kent, kun je gewoon zoeken naar woningen die aan je budget voldoen en de panden die dat niet doen overslaan. Als je eenmaal een aantal huizen hebt gemarkeerd die aan je budget voldoen, kun je de huizen direct bekijken door er met een auto naar toe te gaan.

Als je er geen hebt, kun je gewoon een auto huren. Dit werkt hetzelfde als een auto huren Portugal wanneer je op vakantie bent. Het is erg eenvoudig!

Bekijk het huis door de makelaar te bellen

Nadat je je budget hebt ingesteld en een aantal woningen hebt gemarkeerd die aan je budget voldoen, kun je de makelaar bellen en vragen of ze nog beschikbaar zijn. Sommige mensen doen dit niet en gaan uiteindelijk op reis om een ​​woning te bekijken die al onder contract staat met een andere potentiële koper.

Het is niet erg als je het pand met je eigen auto bezoekt. Het kan echter een groot gemis zijn als je een auto huurt alleen om het huis te zien zoals wanneer je een auto huren Bonaire tijdens je vakantie. Het kan een onnodige kostenpost zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om gebeld te worden door de listing agent die zegt dat iemand anders interesse heeft.

De oorspronkelijke eigenaar kan besluiten dat ze niet op je wachten en met een andere koper in zee gaan die al interesse heeft getoond.

Wees niet bang om vragen te stellen

Tot slot moet je niet bang zijn om vragen te stellen aan de huiseigenaar of de makelaar. Je moet duidelijk maken wat je niet weet en waarom je het niet weet. Het kan intimiderend zijn om naar details te vragen, zoals de kwalificatie van een lening en het onderhoud van het huis, maar je zult blij zijn dat je het vraagt.

Je kunt alleen de beste leningen krijgen als je in aanmerking komt, en een slecht onderhouden huis kan zorgen voor dure reparaties.