Huizen in de stille verkoop

Waarom kiezen mensen voor stille verkoop van hun huis?

Vaak zie je op de websites van de makelaars de kreten: “Psssst….nog niet op Funda” of “Woning aanbod discreet”. Het meeste zie je een webpagina met als titel “Stille verkoop”.
Mensen kiezen voor deze vorm van huis verkopen, omdat ze graag hun woning rustig en met bescherming van privacy te koop willen zetten. Ze kiezen er voor om zo mogelijk alleen serieuze belangstellenden op bezoek te krijgen voor een bezichtiging. Van het huis wordt geen advertentie op Funda.nl of Jaap.nl geplaatst en er wordt geen bord in de tuin geplaatst of verkoopborden op ramen geplakt.

De reden van stille verkoop kan heel divers zijn. De reden kan een scheiding zijn, mensen willen niet dat de buurt dit te weken komt. Ook kan het uit angst zijn voor pottenkijkers, mensen uit de buurt die graag even binnen willen kijken. Ook kan een reden zijn dat het een exclusief huis betreft en alleen toegankelijk is voor de wat rijkere mensen.

De makelaar
De makelaar die het huis in de “stille verkoop” heeft staan maakt gebruik van zijn of haar netwerk van mensen die op zoek zijn naar een specifiek huis in een bepaalde omgeving.
Sommige makelaars kiezen ervoor om het huis dat in de stille verkoop staat wel te plaatsen op hun eigen makelaars website zodat bezoekers alleen op zijn of haar website het “stille” aanbod van huizen kan bekijken. Er zijn ook makelaars die zelfs dat niet doen en alleen de woningen doorspeelt naar mensen die een gerichte “zoek” opdracht hebben geplaatst of mensen die staan ingeschreven op de website van de makelaar en daarmee toegang krijgen tot een afgeschermde website omgeving waar de huizen zijn de bekijken.

De verkoper bepaald hoeveel informatie er wordt gedeeld, wel of geen foto’s, wel of geen uitgebreid informatiepakket, enzovoort.
Over het algemeen zie je dat de meeste makelaars een speciale “Stille verkoop” pagina op hun website hebben met beknopte informatie van de huizen. Meestal een paar impressie foto’s van het huis en een kleine beschrijving van de ligging, de vertrekken en de typische kenmerken van het huis.
Wil je meer info of een bezichtiging van het huis, dan zal je eerst contact moeten opnemen met de makelaar. Hij of zij, zal vervolgens met je in gesprek gaan om te achterhalen of de interesse serieus is.

Stille verkoop van huizen op het internet
Het vinden van huizen in de stille verkoop is lastig. Je moet dan eigenlijk bij alle makelaars in het gebied waar je een huis zoekt op de website kijken of er huizen stil worden aangeboden.
Wat StilleVerkoop.net doet, is de makelaars overzichtelijk per provincie te rangschikken met een verwijzing naar hun “Stille verkoop” pagina.
Je kan dan gemakkelijk per provincie en per woonplaats een makelaar aanklikken en kijken of deze makelaar een leuk “stil” huizen aanbod heeft.

Veel plezier met het bekijken van de woningen en wie weet staat je ideale huis ertussen.
Kijk voor het overzicht op “Overzicht huizen stille verkoop“.

Met vriendelijke groet,
StilleVerkoop.net Team.