Waar let je op bij een nieuw internet abonnement?

Waar let je op bij een nieuw internet abonnement

Sta je op het punt een nieuw internet abonnement af te sluiten omdat je inmiddels op jezelf woont of je huidige provider niet meer voldoet aan de door jou gestelde eisen? Dan zijn er natuurlijk enkele zaken die hierin belangrijk zijn. Omdat het niet alleen van belang is dat je internet snel genoeg is, hebben we enkele andere praktische zaken voor je, die je kunnen helpen bij het afsluiten van een nieuw internet abonnement. Een ontzettende hoge snelheid is natuurlijk hartstikke leuk, maar wanneer je ook aan de helft voldoende hebt, is de kans groot dat je teveel betaald terwijl dit helemaal niet nodig is.

Kies je juiste internetsnelheid

Verschillende aanbieders adverteren met torenhoge snelheden. Uiteraard ontzettend fijn, maar heb je dit ook wel daadwerkelijk nodig? Vooral wanneer je alleen bent of met z’n tweeën en af en toe een video streamt, is een snelle verbinding vaak niet direct nodig. Anders wordt het wanneer je ook nog kinderen thuis hebt wonen die dagelijks de nodige uren gamen en muziek of video’s streamen met hun mobiele telefoon. Zorg er dus voor dat je voor jezelf in kaart brengt wat je gebruik ongeveer is, zodat je op basis daarvan een passend abonnement kunt uitzoeken.

Kies je voor ADSL of glasvezel?

Wil je onbezorgd kunnen streamen en je kinderen kunnen gamen zonder problemen, dan is het verstandig te kijken naar de mogelijkheden voor glasvezel. Glasvezel is in vergelijking met ADSL of de snellere variant VDSL net een stuk sneller en ook minder storingsgevoelig. Waar de kwaliteit van de verbinding naarmate de kabel langer wordt minder kan worden, is dit bij glasvezel niet het geval. Online kun je eenvoudig een check uitvoeren of glasvezel ook op jouw adres mogelijk is en kun je ook direct de verschillende glasvezel abonnementen met elkaar vergelijken. Zo weet je niet alleen of het mogelijk is en tot welke snelheden, maar weet je ook wat je maandelijkse kosten zijn.

Ga je ook voor televisie?

Kies je voor een nieuwe internetprovider, dan is het aannemelijk dat je ook kiest voor televisie. Vaak worden er namelijk alles in één pakketten aangeboden, waardoor het ook prijstechnisch voordeliger is om zowel internet als tv bij dezelfde provider af te sluiten. Houd er wel rekening mee dat wanneer je kiest voor televisie via de internetverbinding, dit natuurlijk ook ten koste gaat van je snelheid. Dus heb je meerdere tv’s in huis, dan is het misschien verstandig een wat hoger abonnement te nemen, zodat je wanneer je tegelijkertijd televisie kijkt en de kinderen aan het gamen zijn, geen last hebt van een trage verbinding.

Vaste telefoonlijn

Het kan natuurlijk zijn dat je het prettig vindt om ook een vaste telefoonlijn te hebben. Deze vaste lijn is vaak onderdeel van een alles-in-één-pakket, maar hoeft natuurlijk niet gebruikt te worden. Wel heeft deze lijn als voordeel dat wanneer je problemen hebt met je mobiel, je altijd wel gewoon bereikbaar bent en ook andere kunt bellen.