Water besparen

Wanneer we gaan kijken naar de belangrijkste steeds terugkerende kosten waar een gezin mee te maken krijgt, dan kijken we uiteraard meteen in de richting van stroom en water. Voor steeds meer mensen heeft het waterverbruik en dan vooral de kostprijs die er mee gepaard gaat een niet onbelangrijke impact op hun financiële situatie. Water besparen is dan ook één van hun grootste bekommernissen. De vraag is echter hoe je op een relatief eenvoudige manier een dergelijke besparing kunt doorvoeren. Het laatste wat je natuurlijk wil is drastisch ingrijpen, want dat komt jouw levensstandaard niet ten goede. Gelukkig kan het ook anders en hoeven besparingen geen grote invloed te hebben op jouw dagelijks leven. Ben jij op zoek naar enkele interessante water besparen tips?

Tips: korte douche

De grootste verbruiker van water in een huis is natuurlijk het bad. Vooral voor grote gezinnen waar bijvoorbeeld ook enkele kinderen in aanwezig zijn is het waterverbruik van het bad een doorn in het oog. Wil je perse in bad, dan kan het interessant zijn om deze niet helemaal vol te laten lopen. Probeer daarbij ook rekening te houden met het feit dat je niet de enige persoon bent die zich moet wassen in huis. Wanneer iedereen van het gezin een bad neemt en na afloop ook nog eens een douche, dan kan dat behoorlijk veel water en dus ook geld kosten. Wat dat betreft is het dan ook werkelijk veel interessanter om geen bad, maar een gewone korte douche te nemen. Ook tijdens het douchen kun je water besparen. Draai de sproeier niet volledig open en blijf ook niet langer onder de douche staan dan nodig. Op die manier kun je zonder in te boeten aan comfort reeds een meer dan behoorlijke hoeveelheid water besparen. Ook een waterbesparende douchekop kopen is een van onze water besparen tips!

Het waterverbruik van een toilet

Het spreekt voor zich dat het bad of de douche niet de enige verbruiker van water is in het huis. Het is misschien niet zo opvallend, maar ook het toilet verbruikt behoorlijk veel water, zeker wanneer het opnieuw gaat om grote gezinnen. Vroeger werd er op water bespaard door het toilet slechts enkele malen per dag door te trekken. Het spreekt echter voor zich dat dit ver van ideaal is. Een andere oplossing was noodzakelijk en kwam er ook onder de vorm van een speciaal systeem waarbij er op twee verschillende manieren kan worden doorgetrokken. Middels twee knoppen kan de gebruiker van het toilet aangeven of hij veel of weinig water nodig heeft. Op die manier wordt er niet nodeloos water verspild en dat wederom zonder in te boeten op vlak van comfort.