Hoe maak je je huis verkoopklaar?

woning

Kopers vertrouwen altijd op de eerste indruk wanneer ze beslissen of ze het product willen kopen. Dit is van toepassing in alle bedrijfstakken, ook in de vastgoedsector. Mogelijk moet je enkele kapotte daken repareren met een steiger, het interieur schoonmaken en de laatste inspectie uitvoeren voordat je je huis te koop aanbiedt.

Op deze manier kun je meer vragen voor je woning, en zul je ook meer potentiële kopers aantrekken. Het probleem is dat veel mensen een aantal dingen over het hoofd zien bij de verkoop van hun huis. Waar moet je op letten? Lees hier!

Een grondige reiniging

Netheid speelt een belangrijke rol in de waarde van een woning, omdat het een hygiënische en goed onderhouden woning definieert. Reinig in dit geval je huis grondig voordat je het op de markt brengt. Dit schoonmaakproject is van toepassing op alle delen van je huis, inclusief het interieur, exterieur en daken.

Soms heb je een telescoopladder nodig om hoger gelegen grond te bereiken en de daken schoon te maken. Het primaire doel is om het pand zo goed mogelijk schoon te maken in de oorspronkelijke staat. Het moet er zo goed als nieuw uitzien.

Opnieuw schilderen

Je kunt een ladder kopen bij de bouwmarkt. Hiermee kun je handig schilderen. Een doe-het-zelf schilderklus uitvoeren is noodzakelijk voor vieze of saaie muren. Je huis opnieuw schilderen kan een redelijk grote klus zijn, maar het is niet zo duur. Het verschil zal zeker indruk maken op potentiële kopers.

Schilder je huis dus opnieuw met heldere en neutrale kleuren. Gebruik echter geen kleuren die de meeste mensen niet leuk vinden, zoals roze, omdat deze kopers afschrikken. De beste opties zijn neutrale kleuren zoals wit of bruin. De meeste mensen hebben geen problemen met deze tinten.

Laat geen onaangename geuren achter

Een van de grootste afknappers voor kopers van onroerend goed zijn onaangename geuren of vreselijke geuren. Deze geurtjes jagen potentiële kopers niet alleen weg, maar definiëren ook slecht onderhouden panden. Je hoeft je geen zorgen te maken, want het elimineren van geuren vereist geen ingewikkeld proces.

In dit geval is je primaire doelwit de afvoer van de vaatwasser, waar de meeste nare luchtjes vaak vandaan komen. Kook azijn met water en giet het in die stinkende afvoeren. De azijngeur zal deze nare luchtjes wegnemen. Klaar is kees!

Focus op de buitenkant van het pand

Niet alleen het interieur van je huis moet schoongemaakt worden, maar ook de buitenkant. De meeste kopers beoordelen huizen vanaf de buitenkant of de voorkant van je woning. Sterker nog, het duurt nog geen tien seconden om te beslissen of ze het huis willen zien door simpelweg een blik op je voorgevel, tuin- of terras te werpen.

Je moet je tuin schoonmaken, kapotte terrasmeubilair repareren en wat bloemen planten. Dit geeft een positieve indruk wanneer potentiële kopers komen voor een inspectie.

Voeg een nieuwe mat toe

Je huis verkoopklaar maken zou niet ontmoedigend moeten zijn, want schoonmaken en repareren zijn de juiste oplossingen. Leg daarnaast een nieuwe mat voor de deur om potentiële kopers welkom te heten.

Dit kleine gebaar maakt je vriendelijker en meelevender, en alle gasten zullen zich bij jou op hun gemak voelen. Het is waarschijnlijk dat de deal met een koper wordt gesloten als beide partijen goed met elkaar kunnen communiceren.