De eetkamer van een nieuw huis inrichten

een nieuw huis inrichten

Heb je net een nieuw huis gekocht? Je wilt natuurlijk dat elke kamer er zo mooi mogelijk uitziet, ook de eetkamer. In dit geval kan een eettafel het middelpunt van de kamer zijn en tegelijkertijd warmte aan de ruimte toevoegen.

De meeste mensen vinden het heerlijk om tijd door te brengen in de eetkamer. Hier kunnen ze terecht voor een heerlijke maaltijd en een goed gesprek. Daarom proberen veel mensen hun eetkamer zo mooi mogelijk te maken. Wil je ook een gezellige sfeer in je woonkamer brengen? Er zijn verschillende mogelijkheden voor.

Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een ronde eettafel als je een kleine ruimte hebt. Vervolgens kun je deze tafel decoreren zodat deze een persoonlijk tintje heeft.  Vergeet ook niet om de sfeer van de eetkamer compleet te maken met bijpassende stoelen.

Je wilt daarnaast misschien een vintage bureau aanschaffen om wat extra functionaliteit toe te voegen. Wat kun je nog meer doen? Lees hier verder!

Kies een ronde eettafel voor een kleine eetkamer

Als je eetkamer niet overdreven breed is en is uitgerust met deuren die aansluiten op aangrenzende kamers, kan een ronde tafel op bewonderenswaardige wijze zijn functie vervullen.

Voor de doorstroming is het essentieel dat er geen scherpe hoeken zijn en alleen afgeronde randen. Het kan gevaarlijk zijn voor je kinderen als je toch besluit om een rechthoekige tafel in een kleine eetkamer te plaatsen. Zoals je weet, rennen kinderen graag door het huis, inclusief de eetkamer.

Als ze te snel rennen en niet uitkijken, kunnen ze tegen de tafel stoten en uiteindelijk gewond raken. Je kunt je best doen om een ruime uitstraling te creëren in een kleine eetkamer, dus zet deze niet helemaal vol met meubels.

Een mooie tweedehands dressoir kan voldoende zijn om je spullen op te bergen, zodat de kamer niet overvol raakt.

Maak gebruik van een decoratieve eettafel

Sommige mensen kiezen graag voor een fascinerende eetkamer, in plaats van kamers die alleen een plek zijn voor een tafel en stoelen. Deze ruimtes kunnen op verschillende manieren artistiek worden verbeterd door gebruik te maken van een selectie stoelen of beeldhouwers in verschillende stijlen.

Net zoals je een salontafel zou verfraaien, zou je hetzelfde moeten doen met de eettafel. In wezen is het hebben van een decoratieve eettafel net zo belangrijk als het hebben van een nacht

kastje in je slaapkamer. Om ervoor te zorgen dat iedereen lekker kan eten, moet je een mooie lamp boven de eettafel hebt hangen. Het is noodzakelijk om een ​​fel licht boven de eettafel te hebben hangen. Hangverlichting helpt de ruimte te definiëren, vormt een centraal punt en voegt prachtige designkenmerken toe. De verlichting boven de tafel zal ook de decoratieve kwaliteit van de eetkamer benadrukken.

Koop stoelen die dezelfde sfeer uitstralen

De eetkamer, de woonkamer en de keuken zijn vaak allemaal met elkaar verbonden. Daarom moet speciale aandacht worden besteed aan de relatie tussen deze kamers en de eetkamer.

De stoelen zijn voor de meeste mensen het belangrijkste aspect. Het maakt niet uit of de stijl modern, traditioneel of een combinatie van beide is, een mooie stoel staat gelijk aan een mooie eethoek.