5 redenen waarom iedereen nu groen in huis heeft voor betere mentale gezondheid

Groot huis met aanbouw

De economische toestand, te hoge blootstelling aan blauw licht en doorlopende internettoegang tasten de mentale gezondheid van mensen tot op grote mate aan. Gezien deze factoren toebehoren in ons dagelijks leven is er geen ontkomen aan.

Vooral binnen de vier muren van uw eigen woning wordt u hier het meest mee geconfronteerd. Om de woning weer een veilige, comfortabele en gezonde omgeving te maken is het toevoegen van planten een populaire keuze. 

Lucht purifier

Het plaatsen van planten, bloemen of bomen in uw woning zorgen allereerst voor een betere luchtkwaliteit. Er is bepaald groen dat luchtzuiverende eigenschappen heeft. Dat zijn onder andere CO², stikstof, water en voedingsstoffen die via de wortels worden opgenomen. In de bladeren van deze plant zitten huidmondjes waardoor de plant kan ademen en slechte stoffen kan omzetten in goede.

Zo neemt de plant CO² uit de lucht op en zet deze via een chemisch proces om in zuurstof en suikers. Dit zorgt voor meer concentratie en heeft een ratio stimulerend effect. Een vleesetende plant kopen is hierbij een uitstekende keuze. De vleesetende plant zuivert de lucht en lokt daarbij ook vliegen met z’n nectar om ze vervolgens op te eten!

Kleur

De kleur groen voor veiligheid en geluk. Dit is een stressverminderende kleur en stimuleert hiermee de gezondheid. Deze kleur wordt in het onderbewuste gelinkt aan de natuur, wat een positief effect op de gezondheid van mensen heeft. Groen draagt daarbij ook nog eens bij aan het lees vermogen.

Door groen in de buurt te hebben zult u sneller door de boeken heen gaan. Als leesfanaat is een mini cactus kopen voor in de leeshoek wellicht interessant. Dit is vaak een wat praktischere plant om te onderhouden om in kleine(re) ruimtes te plaatsen.

Geur

Groen heeft vaak ook een ontspannende geur. Zoals bovenstaand al vermeld zuiveren bepaalde planten de lucht. De eigenschappen die dit proces tot stand brengen zorgen daarbij voor een aangename geur.

Natuur stimulator

De organische aard en het uiterlijk van groen zorgt ervoor dat ons onderbewuste automatisch een associatie met het onderbewuste maakt. De hersenen sturen direct een signaal naar het lichaam dat het zich in de natuur bevindt. Onze aard als mensen ligt in de natuur. Dat is de reden dan ons lichaam automatisch zen wordt buitendeur. 

Verzorgingselement

Al het flora en fauna heeft zorg nodig. Het zorgen voor de natuur is een natuurlijk instinct van mensen. Ondanks dat ‘zorgen’ leidt tot meer werk, leidt het zorgen voor natuurlijke producten tot meer rust.

Het kalmeert de gedachtes en bevordert de geaardheid als mens. Wanneer u meerdere planten (en vooral bomen) in huis heeft, is een ecosysteem kopen een verstandige keuze. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van het groen maximaal behaald kan worden. 

Het plaatsen van groen in uw woning heeft dus allerlei voordelen. Naast de voordelen voor uw lichaam, is het ook een opfleur voor de woning. Deze zal er na enkele groene toevoeging gezelliger en comfortabeler uitzien.