Stille verkoop en Family Offices

meneer-achter-laptop-met-digitale-pen

Wat is een Family office.

Het belangrijkste doel van een Family Office is het beschermen en laten groeien van het familievermogen, terwijl het ook helpt bij het beheren van complexe financiële situaties en het realiseren van langetermijndoelen voor de familie. Een family office ondersteunt één of meerdere families ieder individueel gezien per vermogen en wensen.

Er zijn verschillende type Family Office:

  1. Single Family Office (SFO): Een single family office (SFO) is actief voor één rechtspersoon/familie.
  2. Multi-Family Office (MFO): Een multi- family office (MFO) werkt voor meerdere rechtspersonen/families.
  3. Virtual Family Office (VFO): Een virtual family office (VFO) vormt een groep professionele adviseurs en experts die onder leiding van een coördinator als één team samenwerkt voor een vermogende familie.

Wie zijn Bovi & Ox.

Bovi & Ox ondersteunt kapitaalkrachtige families. Omdat het voor vermogenden in de complexer wordende financiële wereld een behoorlijke uitdaging is om het overzicht te bewaren in de financiële situatie, staat Bovi & Ox hiervoor klaar. Bovi & Ox is hét onafhankelijke accountantskantoor voor family offices en kapitaalkrachtige families.

Vermogende families hebben behoefte aan een professionele, onafhankelijke vertrouwenspersoon en zien deze wens vertaald worden in het family office.

Waar family office en stille verkoop samensmelten.

Stille verkoop en family offices kunnen op verschillende manieren samenkomen. Vooral bij welgestelde individuen en families die hun vastgoed vermogen op een discrete en professionele manier willen beheren.

Stille verkoop is een strategie die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in de vastgoed- en investeringswereld, vooral voor vermogende individuen en instellingen. Een Family Office heeft vaak toegang tot een breed netwerk van financiële professionals, waaronder beleggingsadviseurs, belastingadviseurs en juridische experts om ervoor te zorgen dat het vermogen van de familie op de meest effectieve manier wordt beheerd en gebruikt.

Family Offices maken vaak gebruik van stille verkoopmethoden om vastgoedinvesteringen te doen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals: exclusiviteit, efficiëntie en onderhandelingsmogelijkheden.

Stille verkoop geeft potentiële kopers een gevoel van exclusiviteit, omdat ze toegang hebben tot eigendommen die niet voor het grote publiek beschikbaar zijn.

Family Offices, die op zoek zijn naar investeringen, is stille verkoop een efficiënte manier om vastgoedkansen te verkennen zonder publieke aanbiedingen.

Onderhandelen over voorwaarden is voor kopers en verkopers in een stille verkoopsituatie vaak ook flexibeler.

Family offices, zoals Bovi & Ox zijn voortdurend op zoek naar investeringsmogelijkheden voor u als cliënt.  Als vastgoed beschikbaar is in stille verkoop, kunnen family offices u op de hoogte brengen van deze mogelijkheden.

Ze kunnen ook onderhandelen over de aankoop namens u als cliënt terwijl de verkoop discreet blijft. Family offices kunnen helpen bij het coördineren van dit proces door hun uitgebreide netwerk van potentiële kopers en hun vermogen om de transactie vertrouwelijk te houden.

Het voordeel van het gebruik van family office.

Het voordeel van het gebruik van family offices is dat het u een hoge mate van privacy en vertrouwelijkheid biedt. Diensten worden afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van u en elke familie. Het zorgt voor continuïteit in het beheer van het vermogen en generaties na u.

Family offices spelen een essentiële rol bij het ondersteunen van welgestelde families en bij het behoud en positieve ontwikkelingen van uw vermogen, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een geïntegreerde aanpak van financiële planning en beheer. Ziet u meer voordelen dan nadelen, en heeft u uw wensen duidelijk voor het (ver)kopen van uw huis. Lees meer op onze website en neem contact met ons op.