De toegevoegde waarde van rolluiken

twee-bruine-rolluiken-voorkant-huis

Rolluiken kunnen een goede aanvulling zijn op je huis. Dit is niet alleen praktisch gezien het geval, maar ook als we kijken naar de uitstraling van je huis.

Naast dat ze bescherming bieden tegen zon en ook kou, zorgen ze ook voor een stuk extra privacy en veiligheid. Omdat er daarnaast nog veel meer voordelen zijn, willen we graag de toegevoegde waarde van rolluiken met je bespreken.

De kosten die hiermee gemoeid gaan zijn namelijk niet niks, dus is het wel belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt. Gelukkig kunnen wij je garanderen dat het laten plaatsen van rolluiken meer dan de moeite waard is! Waarom, dat vertellen we je nu.

Privacy en veiligheid

Een van de voordelen en ook vaak belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor rolluiken, is omdat het zorgt voor een stuk extra privacy, zoals ook in de inleiding van dit artikel benoemd.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst alleen beneden rolluiken te laten plaatsen, zodat de mensen niet meer naar binnen kunnen kijken. Vooral prettig wanneer je bijvoorbeeld je raam direct aan de stoep of straat hebt en dus geen tuin hebt die zorgt voor wat privacy.

Een ander voordeel is de veiligheid die het biedt. Inbrekers kunnen een deur namelijk veel makkelijker forceren, dan wanneer er ook nog rolluiken voorzitten. Daarbij maakt het openbreken dusdanig veel geluid, dat ze al gesnapt zullen worden voordat het ze überhaupt gelukt is.

Dus wil jij wel wat meer privacy en je huis nog veiliger maken? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Jansen Rolluiken in Wijchen zodat jullie samen kunnen kijken naar de mogelijkheden om ook bij jou thuis rolluiken te laten plaatsen.

Isolerende werking

Door rolluiken te laten plaatsen, creëer je natuurlijk een extra isolerende laag tussen het raam en buiten. Dit zorgt ervoor dat de kou in de winter buiten blijft en de warmte binnen en in de zomer natuurlijk het omgekeerde.

Dit heeft altijd voordeel dat je de temperatuur in huis veel makkelijker kunt reguleren en dus ook kunt besparen op de kosten voor energie.

Uiteraard geldt dit alleen voor binnen, dus mocht je ook buiten wat verkoeling willen hebben, kijk dan eens naar het laten plaatsen van zonwering zoals een groot uitvalscherm. Zonwering werkt overigens niet alleen goed om schaduw te creëren, maar ook om de warmte buiten de deur te houden.

Waardevermeerdering van je huis

De praktische voordelen zijn inmiddels wel duidelijk, maar wist je dat het laten plaatsen van rolluiken ook direct een positief effect heeft op de waarde van je woning?

Doordat je huis een stuk duurzamer is, liggen de kosten voor bijvoorbeeld energieverbruik ook lager. Dit zorgt ervoor dat het voor een eventuele koper aantrekkelijker is om hier te wonen.

De kans dat ze geneigd zijn meer te betalen voor de woning, is vrij groot. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is wanneer je bijvoorbeeld een nieuw energielabel wilt aanvragen.

De kans dat je woning door bepaalde aanpassingen in aanmerking komt voor een verbeterd label is namelijk groot. Toch ben je hier wel zelf verantwoordelijk voor en dien je deze (opnieuw) aan te vragen.