Een vloerkleed voor je nieuwe woning

Een vloerkleed voor je nieuwe woning

Wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht, kan het lastig zijn om te bepalen hoe je deze wilt inrichten. Meubels worden vaak relatief snel gekozen, maar zelfs dan kan de ruimte nog steeds leeg en kaal aanvoelen. Een vloerkleed kan in dit opzicht een aanzienlijk verschil maken. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in diverse stijlen.

Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een vintage vloerkleed of juist een fraai oosters tapijt. Dit zijn de meest populaire stijlen van vloerkleden die meteen een sfeervolle uitstraling aan je nieuwe woning kunnen geven.

Gekleurde vloerkleden

Kleur toevoegen aan je interieur is eenvoudig te realiseren met een vloerkleed in een opvallende kleur. Voor vrijwel elke kleur is wel een geschikt vloerkleed te vinden, zodat je altijd een exemplaar kunt kiezen dat bij jouw persoonlijke stijl past.

Als je bijvoorbeeld van een serene sfeer in huis houdt, kun je opteren voor een vloerkleed in een neutrale kleur. Een  vloerkleed groen kan ook prachtig en rustgevend ogen. Deze kleur kan tevens de natuur naar binnen brengen en zo op een subtiele wijze in je interieur verwerken.

Moderne vloerkleden

Met moderne vloerkleden worden doorgaans de basis vloerkleden bedoeld. De meeste moderne vloerkleden zijn dan ook zwart, grijs, wit of soms in gedempte neutrale kleuren verkrijgbaar. Meestal zijn het vloerkleden die óf volledig dezelfde kleur hebben, óf licht gemêleerd zijn.

Ook komen patronen voor bij moderne vloerkleden, zoals stippen, strepen of subtielere patronen. Het is echter belangrijk dat het patroon niet te druk wordt in het interieur. Deze moderne vloerkleden passen eigenlijk goed bij elk soort interieur.

Oosters tapijt

Een oosters tapijt is levendig en versierd met kleurrijke bloemen of mystieke patronen. Authentieke oosterse tapijten worden met de hand vervaardigd in landen zoals Turkije, Pakistan of China. Tegenwoordig zie je steeds vaker invloeden van oosterse tapijten in interieurs, maar vaak zijn ze minder uitgesproken qua kleurgebruik.

Een oosters tapijt kan direct kleur aan je huis toevoegen en past vrijwel bij elke interieurstijl, afhankelijk van de intensiteit en diepte van de kleuren in het tapijt. Gelukkig zijn er tapijten in diverse kleuren beschikbaar, zodat er altijd wel een variant is die bij je interieur past.

Vintage vloerkleden

Een vintage vloerkleed kan ook veel bijdragen aan je interieur. Ze zijn doorgaans kleurrijk en vertonen vaak diverse culturele invloeden. Je kunt kiezen voor een echt vintage vloerkleed als je een authentieke sfeer wilt creëren. Deze zijn vaak wel wat duurder in aanschaf.

Daarnaast worden er veel vloerkleden verkocht die als ‘vintage’ worden aangeduid, maar eigenlijk niet oud zijn. Deze zijn vaak goedkoper, maar stralen wel dezelfde sfeer uit als een echt vintage vloerkleed. Welk vloerkleed kies jij?