De risico’s binnen het vervoeren van logistiek vastgoed en hoe je veiligheid kan creëren

stapel-containers

Binnen het vervoeren van logistiek vastgoed zijn er altijd risico’s waar je rekening mee moet houden, van diefstal tot schade, er kan altijd van alles misgaan.

Hieronder vertellen we de verschillende risico’s van het vervoeren van logistiek vastgoed en hoe je er voor kan zorgen dat er zoveel mogelijk veiligheid is voor de producten.

Diefstal

De kans bestaat natuurlijk altijd dat er iets gestolen kan worden, zeker producten die veel waard zijn, zijn interessant voor dieven. Hiertegen moet je je natuurlijk wel beschermen.

Let dus altijd op dat de goederen goed afgesloten liggen zodat alleen mensen die bevoegd zijn er bij kunnen komen. Installeer ook beveiligingscamera’s zodat mocht er dan toch een diefstal zijn, dat je op de camera’s kan kijken wie dit zijn geweest.

Schade

Er is altijd risico aan schade aan de producten die vervoerd worden, de goederen worden meestal door verschillende vervoersmiddelen vervoerd en tijdens dit proces kan er altijd wel iets van schade optreden.

Denk bijvoorbeeld aan net iets de hard de bocht doorgaan, of een botsing die ontstaat door de schuld van een andere bestuurder. Ook tijdens het overzetten van de goederen kunnen er dingen misgaan, producten die van de kar afvallen of een stapel die binnen het vervoersmiddel omvalt. Zorg daarom dat de producten altijd goed verpakt zitten zodat ze tegen een stootje kunnen.

Natuur

Één onderdeel waar je absoluut geen invloed op hebt is de natuur, er is altijd een kans dat er een natuurramp optreedt zoals een aardbeving of een bosbrand waardoor goederen beschadigd kunnen raken of kapot kunnen gaan.

Het is hierbij slim om een plan te hebben mocht zoiets dan een keer gebeuren. Wil je meer weten over logistiek vastgoed? Kijk dan eens bij VolkerWessels.

Personeel

Het is belangrijk dat het personeel goed weet wat er gedaan moet worden wanneer en bijvoorbeeld schade is opgetreden, als er wordt gezien dat er gestolen wordt of als er een natuurramp ontstaat. Aan het vervoeren van logistiek vastgoed zitten altijd risico’s vast.

Zo kan er diefstal voor komen, voorkom dit door alles goed af te sluiten en camera’s te installeren. Ook kan er schade ontstaan tijdens het vervoeren van goederen, zorg altijd dat alles goed verpakt zit.

Natuurrampen kunnen ook altijd voorkomen, zorg ervoor dat er hier een plan voor is mocht zoiets gebeuren. Zorg er als laatste voor dat het personeel op de hoogte is van wat er moet gebeuren bij alle genoemde risico’s.